Schermafbeelding 2017-11-27 om 21.42.06

Beste vrienden van de tuin,


Het is alweer eind april en nog even en dan kunnen we beginnen met oogsten. Graag vertellen we jullie hoe de tuin er voor staat en wat we al hebben gedaan en waar we nu mee bezig zijn..
IMG-20210416-WA0000

Update

Het weer
Het ene moment wil je graag dat het droog weer is zodat je de grond kan bewerken en het andere moment weer regen voor de plant. Afgelopen twee weken hebben we een droge periode gehad waar we goed gebruik van konden maken. We hebben alle velden kunnen bewerken en klaar gemaakt voor het zaaien, planten en poten.

En nu regent het dan ook eindelijk en kunnen de planten beginnen met groeien. Het was even spannend met de droogte van de afgelopen weken. Sommige planten hadden flinke stress maar zullen de komende dagen wel bijkomen.
tuin.

De oogst
We verwachten de eerste oogstweek ergen halverwege of eind mei. Door de vorst van ongeveer drie weken geleden gevolgd met de droogte van afgelopen weken hebben we een beetje vertraging opgelopen met de eerste oogst.

Het theehuis
We staan op het punt te beginnen met de bouw van het theehuis. We hopen dat dit voorspoedig zal verlopen en we misschien in juni ons eerste theetje kunnen schenken.
Werken met de vrijwilligers
Samen met de vrijwilligers hebben we al enorm veel werk kunnen verzetten. Zo hebben we nu bijna de tuin vol geplant, de kas opgeruimd, gezaaid en de uien en aardappelen gepoot.
IMG-20210416-WA0002
Aardappelen
We hebben afgelopen dinsdag met de vrijwilligers van de tuin de aardappel gepoot. Dit ging dit jaar bijzonder makkelijk. We hadden namelijk de hulp ingeschakeld van biologisch boer Piet Glas die onze heeft geholpen met een aardappelpoter.

Het was een enorm succes. De dag van te voren hebben we met onze nieuwe trekker het veld klaargemaakt zodat de grond mooi los was en we de volgende dag meteen konden beginnen.

Met twee man op de aardappelpoter en één op de trekker konden we in korte tijd wel 100 kilo pootaardappelen poten. De aardappelpoter trekt een sleuf. Daar wordt een pootaardappel in gelegd en met aandrukwielen en egschijf wordt er een rug gemaakt op de plaats waar de aardappel is gepoot. Wat voorheen wel 4 dagen zwoegen zou zijn deden we dat nu in een uurtje. Echt fantastisch, nu maar wachten op heerlijk aardappelen.
IMG-20210428-WA0013

Tot slot

We hebben het enorm naar ons zin op de tuin en hopen er met iedereen een geweldig seizoen van te maken.

Tot op de tuin!

Hartelijke groet van het tuinteam.
MailPoet