|
Het is zover, we kunnen nu echt gaan oogsten.
|
In de twee mooie dagen die we hebben gehad zijn de bladmosterd, paksoy en chinese kool meteen gaan schieten. Dit betekend dat ze van de bladfase meteen graag strekken en bloemen gaan maken. Met als gevolg dat ze niet veel blad maken en stengelig worden.
|
Het schieten komt voor als planten veel stress ervaren, in dit geval omdat ze eerst zes weken het te nat hebben gehad en vervolgens weer bijzonder warme dagen. Dit verschil maakt dat ze meteen gaan schieten.
|
Delen van de planten zijn nogsteeds wel te eten alleen niet zoals we gewend zijn. Van de paksoy en chinese kool kunnen de malse bladeren worden gegeten. Rauw of verwerkt in een gerecht.
|
De opkomst van de peulen en sugarsnaps is door het natte weer nagenoeg uit gebleven. De planten die er wel zijn geven nu een paar peulen. Niet genoeg voor zodat iedereen genoeg kan oogsten. Hier en daar een paar door de salade moet nog wel lukken.
|
|
Oogstweek 23
Op het veld
Sla - Er zijn verschillende soorten sla te oogsten, je kunt de grootste kroppen oogsten door ze bij de grond af te snijden.
|
Andijvie - Krop bij de grond afsnijden
|
Paksoy - Bij de grond afsnijden
|
Chinese kool - Bij de grond afsnijden
|
Bladmosterd - Malse bladeren kunnen van de plant worden geplukt.
|
Bieslook - Sprieten afsnijden 1 cm boven de grond
|
Salie - Bladeren of takjes plukken
|
|
Veel plezier met het oogsten en tot op de tuin!
|
Hartelijke groet van het tuinteam.
|
|
|
|
|
|
|