Schermafbeelding 2017-11-27 om 21.42.06
Beste oogstgenoten,

Volgende week zaterdag 8 augustus is er weer eetcafé. Dit keer maken we er een heus patatenfeest van met aardappels uit eigen tuin.

Hiervoor moeten de aardappelen nog wel worden geoogst en net zoals vorig jaar organiseren we weer een oogstdag. We gaan in de ochtend aardappelen rooien en in de middel schillen we de aardappelen en snijden we ze in stukken. Zodat ze vervolgens de eerste frituur ronde door kunnen. Afkoelen en in de vriezer tot de volgende dag.

Op vrijdag 7 augustus beginnen we om 9 uur en rooien we tot ongeveer 12 uur. Rond 12 uur gaan we lunch met soep en brood. Na de lunch beginnen we met het wassen, schillen, snijden en frituren van de aardappel.

De dag daarna is het eetcafe op 8 augustus en het patatenfeest start rond 6 uur. Je kunt dan genieten van heerlijke papaten vers van het land.

Waar? Wereldhuiskamer
Wanneer? 8 augustus
hoe laat? 6 uur
Kosten? Op donatie

Aanmelden voor het eetcafe kan via info@staatjevrij.nl

Aanmelden voor het aardappel rooien kan op via info@zelfoogsttuin-tenboer.nl

Uien drogen

Een deel van de uien ligt op dit moment op de tuin te drogen. Echter is er niet genoeg ruimte om alle uien zelf te drogen. Daarom zou het handig zijn dat iedereen zijn eigen uien thuis gaat drogen.

Er zijn heel veel uien en om te beginnen kan iedereen beginnen door 30 rode en 30 witte uien zelf te drogen thuis. Wat overblijft wordt dan nogmaals verdeelt onder de leden.

Hoe droog je uien?
Zodra de uien geoogst worden kunnen ze voor een aantal dagen in de zon worden gelegd zodat het loof vergeelt. Zodra het loof droog is kunnen de uien worden gevlochten in bosjes. De bosjes kunnen aan de vlecht worden opgehangen op een droge plek om verder te bewaren. Zo kunnen de uien voor een lange tijd worden bewaard en hopelijk tot de volgende oogst.
Veel plezier met het oogsten en tot op de tuin!

Hartelijke groet van het tuinteam.
MailPoet