Schermafbeelding 2017-11-27 om 21.42.06

Beste oogstgenoten,


Het seizoen van 2021 staat voor de deur en we zijn al druk bezig met de voorbereidingen. Zo lees je in deze update over hoe we dit jaar de tuin bestieren en onze toekomstplannen.

Toekomstplannen

Dit jaar willen we de tuin weer een stukje mooier maken. Met de ontwikkeling van dit jaar willen we het verblijf op de tuin een feest maken.

Wandelpad en paden
Vanaf nu kun je met schone en droge schoenen over de tuin wandelen. We hebben een grindpad aangelegd vanaf de ingang tot aan de kop van de tuin. En over het houtsnipper pad kun je bij de tunnelkas komen en de bedden op de tuin.

Voor de mensen die misschien al bekend zijn met het lutjehoeskespad, dit pad gaat door de weilanden en langs de initiatieven bij Coöperatie Woldwijk en stopt bij de wereldhuiskamer. Daarna is het een beetje zoeken hoe je verder kan lopen. Door een ontsluiting op de tuin te maken via een bruggetje naar de Wolddijk kun je het fietspad bereiken dat door de weilanden uit komt bij boersterweg. Het pad ligt er al, de brug wordt later dit jaar gemaakt.

Het theehuis
In het theehuisje kun je een lekker kopje thee of koffie zetten. Ook worden er in een stelling streekproducten gepresenteerd die je kan kopen. Denk aan honing van een lokale imker, verse eieren of handgemaakte natuurlijke zeep.

Door het theehuis hopen we iedere bezoeker van de tuin een fijne plek te bieden waar je elkaar kunt ontmoeten en even kan blijven hangen.
Zelf opkweken
Waar we voorgaande jaren nog veel planten kochten bij de kweker gaan we dit jaar een groot deel zelf opkweken. Door het opkweken van eigen planten willen we de materialen die we van buiten de tuin halen verminderen en daardoor de kringloop meer sluitend te maken.
opkweek
Trekker
Je hebt het misschien al gelezen dat we een mooie nieuwe aanwinst hebben. Een blauwe minitrekker. Met deze trekker wordt grondbewerking een fluitje van een cent. Dit bespaart ons veel intensief werk. Hierdoor kunnen we ook extra grond in cultuur brengen.
Minitrekker Arjen
Vrijwilligers
Ook dit jaar gaan we weer verder met vaste vrijwilligersdagen op de tuin. Welke dagen dat zullen zijn moeten we nog even bekijken. Hierover zal in een latere nieuwsbrief een update komen.

Ambitie
Voor dit jaar hebben we de ambitie om voor 100 oogstaandelen te telen. Afgelopen seizoen zijn we geëindigd op ongeveer 50 oogstleden. Hoewel de eerste nieuwe leden zich alweer hebben gemeld zijn er nog voldoende plekken vrij voor vrienden, familie of buren. Met hulp van alle leden weet ik zeker dat we dit jaar alle 100 oogstaandelen kwijt kunnen.

Dus ken je iemand die ook wil gaan oogsten, stuur hem of haar vooral door naar de website.
Oogstaandelen
Voorheen kon je alleen maar een twee persoons oogstaandeel krijgen voor het jaar. Dit jaar gaan we dat anders doen. De oogstaandelen gaan vanaf nu per persoon. Zo kun je voor 1 persoon voor 225 euro lid worden, voor 2 personen 350 en voor iedere persoon extra vanaf 15 jaar 100 euro.

Zo willen we voor iedere gezinssituatie een passende prijs vinden voor het oogstaandeel wat ze kunnen oogsten. Ook zal vanaf nu iedereen kunnen oogsten naar behoefte en hoeft er niet meer op aantal te worden gelet. Dit scheelt ons en jullie een hoop denkwerk.

De rittenkaart bieden we dit jaar niet meer aan. De rittenkaarten zorgden voor veel verwarring en maakt het moeilijk om in te schatten hoeveel er geoogst zou worden per week. Door enkel oogstaandelen voor het hele jaar aan te bieden hopen we onszelf houvast en duidelijkheid te geven.

In plaats daarvan kunnen mensen die interesse hebben in lid worden 1 keer komen proef oogsten voor bedrag van 15 euro.

Lid worden?

Vanaf nu kun je je lidmaatschap regelen via de website. We hebben een webshop opgezet waar je de oogstaandelen kan kopen die passen bij jou situatie. Je kunt ook de link hieronder gebruiken.

We willen iedereen vragen om voor 1 april hun oogstaandeel te kopen via de website. Dit in verband met inkoop van zaai- en pootgoed.

Wordt je in 2021 niet weer lid dan kun je dit ook laten weten via info@zelfoogsttuin-tenboer.nl

Oogstaandeel

225.00850.00

Koop nu
Oogstaandeel

Tot slot

We hebben er enorm veel zin in en hopen iedereen weer snel op de tuin te zien.
Tot op de tuin!!!
Hartelijke groet van het tuinteam.
MailPoet