|
De tuinbonen zijn klaar om geoogst te worden. Je vindt de tuinbonen helemaal links achter in het veld. We zullen er een vlaggetje bij plaatsen, zodat je het wat makkelijker kunt vinden. Breek de peul van de stengel door de peul naar beneden, langs de stengel te trekken. Oogst deze week allemaal voldoende voor een goede maaltijd! Hieronder vind je een lekker recept.
|
Vegetarische citroenrisotto met tuinbonen voor 4 personen
- 300 gr risottorijst
- 4 el olijfolie
- 30 g boter
- 1 ui, gesnipperd
- 1 biologische citroen
- 1 l groentebouillon
- 500 g tuinbonen
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
- ½ bosje verse munt, fijngesneden
- Verhit de olie en de helft van de boter en fruit de ui op laag vuur 4 min. Voeg de rijst toe en roer even goed door. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg al roerend sap en rasp toe. Blijf intussen roeren. Schenk er een flinke scheut bouillon bij en roer tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, na ca. 18 min. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de tuinbonen in 4 min. gaar. Voeg ze samen met de rest van de boter en de helft van de kaas toe aan de risotto. Schep om en verdeel over 4 borden. Bestrooi met de rest van de kaas en de fijngesneden munt. Eetsmakelijk!
En hebben jullie je twee bossen met knoflook al opgehaald? Zo niet, dan liggen ze op je te wachten bij de veranda. Zie op de foto hieronder.
|
Er is vorige week veel natuurcompost uitgereden over de tuin, veel plantjes genieten er al zichtbaar van :). Een fijne week toegewenst!
|
Groetjes van het tuinteam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|