Schermafbeelding 2017-11-27 om 21.42.06
Zo langzamer hand staat iedereen te trappelen om te komen oogsten op de tuin. Helaas is er door het koude en vooral ook natte weer nog bijna niets te oogsten op de tuin. Het wil simpelweg niet groeien in de koude natte klei.

Normaal gesproken zouden we vanaf dit moment ongeveer beginnen met oogsten van sla, andijvie en spinazie. De spinazie komt er aan en dat duurt nog een paar weken. De sla en andijvie hebben door het natte weer veel last van vraat door slakken. Deze zullen we opnieuw moeten uitplanten. Hopelijk redden een aantal planten het wel en hebben we over een paar weken toch een paar kroppen.

De knoflook die we hebben staan kan ook jong worden gegeten als een soort prei/bosui. Vanaf volgende week zal deze in de oogstbrief staan.

Vertraging


Het natte weer zorgt ook voor problemen bij het grondbewerken en zaaien. Er staan plassen op het land en dat zorgt ervoor de er geen grond kan worden klaargemaakt om te zaaien. We lopen daardoor een beetje vertraging op en de oogst zal dan dit jaar ook wat later op gang komen.

Uiteindelijk wordt het weer beter en zal de oogst ook op gang komen. Het loopt allemaal anders dit jaar en dat vinden we zelf ook erg lastig. We hopen voor begrip en proberen er het beste van te maken.

Goed nieuws

We hebben gelukkig ook goed nieuws. In een korte periode waarin het even warm en droger was is het gelukt om de aardappelen in de grond te krijgen. Ze zijn gepoot met hulp van boer Piet Glas uit loppersum. Hij helpt ons graag met zijn pootmachine waardoor het een makkelijk en prezier karwij wordt.
IMG_20230504_145737

Nieuwe tunnelkas

We zijn ook bezig een nieuwe tunnelkas te bouwen naast de huidige tunnelkas en achter de kippenren. Met de extra kasruimte kunnen we gemakkelijker in het voor en najaar bladgroenten verbouwen en in de zomer meer peppers, paprika's, aubergines, tomaten en komkommers.

Als bijkomstigheid kunnen de kippen in de winter doorblijven scharrelen in de tunnelkas waar het net iets warmer is.
IMG-20230504-WA0002
Dat was voor nu al het nieuws, vanaf volgende week starten we met de oogstbrieven.Tot op de tuin!
Met vriendelijke groet van het tuin-team
MailPoet