Schermafbeelding 2017-11-27 om 21.42.06

Beste Oogstgenoten,

De pompoenen beginnen groter te worden en de eerste exemplaren liggen klaar in de werkplaats. Ook de courgettes blijven gul geven. Nieuw deze week is een suikermaïs. Lang bleef het onduidelijk of de maïs wel zou aanslaan, maar uiteindelijk heeft deze de droogte goed overleeft en zijn er een paar kolven te oogsten. Heerlijk zoet en je kan het zo rauw eten of even kort koken.

Deze week in de aanbieding:

In de werkplaats:

Suikermaïs - twee kolfen per lid.

Aardappelen - twee soorten, neem een portie mee van elk.

Courgettes - 1 per lid en als er veel liggen twee.

Rode ui en witte ui - stuk of zeven.

Sjalotjes - een handje vol.

Pompoen - 1 pompoen per lid

In de tuin:

Rode bieten en chioggia bieten - Zes bieten per lid, zelf kiezen hoeveel je van welke soort mee neemt, maar in totaal zes.

Snijbiet - heerlijke om te wokken, stoven, of rauw in de salade. Pak zoveel je wil er is meer dan genoeg. Afsnijden 5 cm boven de grond.

Kievietsbonen - 2 handen vol. Een prachtige boon met een schil die er uit ziet als een kievitsei, maar dan in het rood wit. De bonen beginnen uit te drogen. De droge bonen kun je heel lang bewaren in een goed afgesloten potje, maar zorg er wel voor dat ze eerst helemaal droog zijn.

Pluksla - Er is veel pluksla en deze kan nog een tijd mee, maar er moet wel meer geplukt worden. Dus neem een flinke portie sla mee!

Prei - mooie zomerprei en twee per lid.

Palmkool - Prachtige koolplant die er een beetje uitziet als een palmboom. Je kunt de bladeren blijven plukken. Een paar grote bladeren per lid. Lekker om te stoven of te wokken.Recept week 36 - Prinsopwittepaardpasta met courgette


Deze week een bijzonder recept ingezonden door een van de leden. Dit smaakte zo goed dat we dit als tip binnen kregen om met iedereen te delen. Dus ga er voor zouden we zeggen!

INGREDIËNTEN
40 g pijnboompitten
2 grote uien
3 tenen knoflook
400 g pasta
800 g courgette
zout, peper
200 ml room
3 takjes peterselie
10 sprietjes bieslook
geraspte kaasBereiden

Rooster de pijnboompitten eventjes, tot ze lichtbruin zijn. Houd ze apart. Snipper de uien en snijd de knoflook in stukjes. Fruit ze op een zacht vuurtje tot ze doorzichtig en een beetje bruin zijn. Kook de pasta in ruim water met zout, op de verpakking staat hoe lang. Snijd de courgette in schijven, en die in kwarten. Doe ze met wat zout en peper bij de ui, roer om, bak alles 5 minuten en voeg dan de room toe. Laat het nog 5 minuten pruttelen. Als u de saus te droog vindt, voeg dan een soeplepel pastakookwater toe. Hak peterselie en bieslook fijn en roer die, met de gare pasta en de pijnboompitten, door de courgette. Proef op zout en peper en bestrooi naar smaak met (oude) geraspte kaas.
Eetsmakelijk!

Het hele recept en het verhaal van de Prins op het witte paard lees je hier:
https://www.volkskrant.nl/de-gids/prinsopwittepaardpasta~b71085c6/

Met vriendelijke groet,

De Tuinders
763
MailPoet