Schermafbeelding 2017-11-27 om 21.42.06

Beste Oogstgenoten,

Deze week weer twee nieuwe groentes in het assortiment, boerenkool en cherrytomaten.

Verder hebben we klaar staan:

In de werkplaats:

Aardappelen - twee soorten, neem een portie mee van elk.

Courgettes - 1 per lid en als er veel liggen twee.

Pompoen - 1 pompoen per lid (als er in de werkplaats niks ligt kijk dan ook nog even op het land)

Cherrytomaten - In het houten krat liggen cherrytomaten, neem er wat mee voor in de salade of om zo te snoepen. Ze zijn overheerlijk!

In de tuin:

Paksoi - Net als snijbiet te oogsten door de bladeren er af te snijden. Echt super lekker in wok of stoofgerechten. Een paar flinke bladeren per lid.

Snijbiet - Onbeperkt! Heerlijk om te wokken, stoven, of rauw in de salade. Pak zoveel je wil er is meer dan genoeg. Afsnijden 5 cm boven de grond.

Eikenbladsla - Er is weer veel verse eikenbladsla en deze komende weken geoogst worden. Pak de grotere kroppen er tussen uit. Voor ieder lid eentje.

Boerenkool - snijd de bladeren de plant en neem genoeg mee voor een maaltje.

Palmkool - Prachtige koolplant die er een beetje uitziet als een palmboom. Je kunt de bladeren blijven plukken. Een paar grote bladeren per lid. Lekker om te stoven of te wokken.

Wasboontjes - de heerlijke gele dunne boontjes geven nog een tweede ronde. Pluk twee flinke handen vol.Recept week 40 - Romige boerenkool

 • Ingrediënten
  4 middelgrote pastinaken
  50 g boter
  1 el zonnebloemolie
  300 g boerenkool, in reepjes
  200 ml slagroom
  (versgeraspte) nootmuskaat


  BEREIDING
  Schil de pastinaak dun en schaaf dan met een dunschiller (of kaasschaaf) linten van de pastinaak. Verhit de helft van de boter met de olie in een grote koekenpan (goed heet, de pastinaak moet meteen kleuren in de pan). Roerbak de pastinaaklinten – indien nodig in porties – in 4-5 min op hoog vuur bruin en zacht. Schep de pastinaak op een bord met een laag keukenpapier erop. Smelt de rest van de boter in dezelfde pan. Roerbak de boerenkool 2 min op hoog vuur.


  Voeg 1-2 el water toe en roerbak nog 5-7 min tot de boerenkool gaar en het vocht verdampt is. Voeg zonodig tussentijds meer water toe. Schep de pastinaaklinten voorzichtig door de boerenkool en schenk de slagroom in de pan. Warm de groenten nog even door en breng op smaak met nootmuskaat, zout en flink wat peper.
Eet smakelijk!

Met vriendelijke groet,

De Tuinders
Schermafbeelding 2018-10-03 om 21.38.52
MailPoet