Schermafbeelding 2017-11-27 om 21.42.06

Beste vrienden van de tuin,

Sinds de laatste nieuwsbrief is er veel op de tuin gebeurt. Het is echt voorjaar en dat merk je aan alles.

In april op de tuin

In april hebben we een hoop werk verzet en dat is ook te zien. De tuin staat er mooi bij en veel planten zijn al flink aan het groeien ook komen hier en daar de eerste gezaaide groenten boven.

Meewerkdag
Op 13 april was de eerste meewerkdag van het jaar. Hoewel het weer nog een beetje guur was, we moesten zelfs schuilen voor een hagelbui, was het enorm gezellig. Over de hele dag verspreid hebben maar liefst 14 helpers de handen uit de mouwen gestoken.

Het resultaat mag er dan ook zijn, we hebben wel 21 bedden gemaakt! Met z'n allen hebben de bedden gemarkeerd waarna we met kruiwagen compost hebben opgebracht die we vervolgens tot een mooi zaadbed geharkt hebben.
foto meewerkdag
Ook is er tijdens de meewerkdag een tv-ploeg van OOGTV voor het programma GoudGroen geweest. Ze hebben een aantal korte interviews gedaan van onder andere de tuin en de wereldwoonkamer. Wanneer het op tv komt volgt.
dav
Na het gure weer van tijdens de meewerkdag hebben we een bijzonder warme periode gehad. Dit in combinatie met een periode met weinig regen zorgde ervoor dat de grond snel uitdroogde en daar hadden de jonge planten flink last van.

We hebben in de droge periode een aantal dagen beregend om de jonge plantjes door het warme weer te helpen en te voorkomen dat ze verdorren. Nu het gevaar geweken is zie je de planten groeien als kool.

Inmiddels zijn alle bedden ook ingezaaid met veel verschillende groenten. Rode biet, snijbiet, radijs, wortel, schorseneren, meiraap, rucola en nog veel meer. De eerste oogst komt steeds dichterbij!
beregenen

Opendag 11 mei

Aanstaande zaterdag is de eerste opendag. Ben je benieuwd naar hoe de tuin erbij staat of wil je een praatje maken,dan is dit het perfecte moment. We zijn vanaf 9 uur op de tuin tot in de middag. Onder het genot van een kopje koffie of thee en wat lekkers kun je al je vragen stellen over de tuin.

Tot op de opendag!

Oogstgenoot worden?

Was je vorig jaar oogstgenoot en wil je opnieuw oogstgenoot zijn of ben je nieuw en zou je graag oogstgenoot willen worden stuur dan een mailtje naar info@zelfoogsttuin-tenboer.nl

Als je oogstgenoot wil worden zijn er de volgende opties.
Jaarlidmaatschap €250 - Je kan het hele jaar door elke week groenten oogsten voor 2 personen
10 Rittenkaart €100 - Je kan tien weken naar keuze groenten oogsten voor 2 personen.

Voor meer informatie over oogstgenoot worden kun je terecht op de website.
Bedankt voor het lezen en graag tot ziens op de tuin!

Hartelijke groet van het tuinteam.
MailPoet