Schermafbeelding 2017-11-27 om 21.42.06
Beste vrienden van de tuin,

Er is ontzettend veel gebeurd sinds de laatste nieuwsbrief. Zo zijn we al een paar weken aan het oogsten en komen er steeds meer groenten bij, er is een workshop geweest waarin we leuke bouwprojecten hadden en nog veel meer.

De oogst van nu


Komende week hebben we al veel groentes te oogsten, ik zal de lijst even op noemen: Sla, rucola, raapsteel, snijbiet, boerenkool, palmkool, knolvenkel, meiraap, radijs, koolrabbi en prei.

Over een paar weken kunnen we daar ook nog eens de tuinbonen, doperwten, sugarsnaps, peulen, capucijners, bloemkool, brocolli, bietjes en zomerwortel aan toevoegen.

Kortom overvloed is volop aanwezig!

Groenten bij Boneschansker

Sinds afgelopen week zijn een aantal groenten ook los verkrijgbaar bij de Boneschansker in Ten Boer. Met deze leuke samenwerking is het mogelijk dat je ook gewoon een keer groenten van de tuin kunt proberen terwijl je ze gewoon in het centrum van Ten boer kan halen. Neem dus vooral eens een kijkje bij Boneschansker!
20190613_110143

Nieuwe kas

Van vrijdag 31 mei tot vrijdag 7 juni was er een workshop op het terrein om zelfvoorzienend te leren bouwen en ervaring op te doen. Er waren verschillende projecten waaronder het bouwen van een kas van oude kozijnen.

Tegen de muur van de werkplaats is er met een klein groepje van 5 of 6 man gedurende de week gewerkt aan het bouwen van een muurkas. We hebben voornamelijk materialen gebruikt die we op dat moment voor handen hadden. Door samen te werken en creatief om te gaan met wat we hadden hebben we een prachtige muurkas kunnen bouwen.

Dankbaar maak ik nu al gebruik van de kas. Zo kweek ik nu onder andere pompoenen en tomatenplantjes op. Zodra de kas helemaal klaar is, de graszoden moet er nog uit, worden er tomaten en andere warmteliefhebbers geteeld. Ook kunnen we het seizoen ook nog iets verlengen aan het begin en het eind waardoor we bijna het hele seizoen wel iets kunnen oogsten.

Kruidenspiraal

Een ander project tijdens de workshop was het maken van een kruidenspiraal. Dit is een bouwwerk in de vorm van een spiraal die zo in ontworpen dat het een gunstige plek bied voor allemaal verschillende kruiden met verschillende behoeftes. Zo zijn er nattere en droge stukken en is op weer andere plekken de grond heel rijk of arm.

Andere projecten

Onder de andere projecten vallen een speeltuin van rondhout, helofytenfilter, kalkstucken van de wereldwoonkamer, korte cursus lassen, bouwen van een rocketstove. Wil je graag meer weten over deze projecten, kom dan vooral ook naar de open dag genoemd hieronder.

Open dag 6 Juli

Op 6 Juli is de Open dag van Coƶperatie Woldwijk. Er is dan een rondleiding over het terrein waarbij je langs alle initiatieven komt. Je kan alles te weten komen over de huidige en toekomstige activiteiten van de Coƶperatie.

Op de tuin is er een informatieve wandelroute, kun je zelf oogsten en een praatje maken met de tuinman.

Voor meer informatie over de open dag kun je terecht op de pagina van de Cooperatie:


Bedankt voor het lezen en graag tot ziens op de tuin!

Hartelijke groet van het tuinteam.
MailPoet