17 januari 2018

Lid Worden

Hoe werkt het?

Door het kopen van een oogstaandeel voor 1 of meerdere personen wordt je lid van de tuin. Vervolgens wordt je toegevoegd aan de maillijst en krijg je elke week een oogstbrief. Hierin vind je informatie over wat er die week te oogsten is.

De oogst

Met de oogstbrief bij de hand kun je zelf gaan oogst op de tuin. Je kunt oogsten op het moment dat jou het beste uit komt. Op de tuin zijn de groenten gemarkeerd met naambordjes. De te oogsten groenten zijn ook nog op de tuin visueel aangegeven.

We hebben de meeste weken wel 10 verschillende groenten te bieden. In het hoogseizoen zijn dit wel 15 tot 25 verschillende groenten.

Het seizoen

Het seizoen begin ongeveer eind april dan zijn de eerste groenten te oogsten en het seizoen loopt ongeveer tot de kerst. Dit komt neer op ongeveer 30 oogstweken. Na de kerst kan er tot het begin van het nieuwe seizoen worden geoogst van wat er nog op de tuin staat.

Assortiment

We telen voornamelijk wat in ons klimaat goed in de volle grond kan groei. Verschillende soorten bladgroenten en kolen, wortels, rode bieten, aardappelen, erwten en peulen, tuinbonen, sperziebonen, pompoen en courgettes, prei en uiten, veel verschillende kruiden en zo nog wel een paar heerlijke groenten.

Voor de zomer hebben we ook een tunnelkas waar we ook tomaten, komkommer, paprika’s en peper telen.

kosten

De prijs is opgebouwd uit basiskosten en kosten per persoon. De basiskosten zijn 100 euro, de eerste twee personen kosten 125 euro en daarna 100 per extra persoon. We rekenen kinderen onder de 15 jaar niet mee als persoon, vanaf 15 jaar dus wel.

Bijvoorbeeld:

Kosten oogstaandeel2 oogstaandelen (2 pers.)3 oogstaandelen (3 pers.)
Basiskosten100 euro100 euro
Oogstaandeel250 euro350 euro
Totaal350 euro450 euro

Wil je graag lid worden van de tuin?

Je kunt direct jou oogstaandelen kopen in de webshop hier. Door op het product oogstaandeel te klikken kun je aangeven voor hoeveel personen je wilt oogsten. Vervolgens kun je afrekenen via het winkelwandje.

Wil je eerst een keer kijken op de tuin en een vrijblijvende kennismaking? Vul dan het formulier hieronder in. Je krijgt een rondleiding over de tuin, we vertellen je welke voorwaarden er zijn om deel te nemen en hoe het oogsten nu precies werkt. Na afloop kun je bepalen of een lidmaatschap iets voor jou is.

Ook kun je een keer proefoogsten voor 15 euro aan het begin van het seizoen en 20 euro tijdens het hoogseizoen.

Graag tot ziens op de tuin!